Tähän elokuvaan liittyy taustatarina. Tapahtui kerran, että Marjukka soitti minulle ja Einille herkässä mielentilassa. Hän oli lainannut töistä kotiin katsottavaksi elokuvan nimeltä In Her Shoes odottaen tuikitavallista romanttista komediaa ja liikuttunut yllätyksekseen kyyneliin. Elokuva kertoi sisaruksista, joten tietenkin Marjukan oli pakko heti soittaa meille... Ja tietenkin minun ja Einin oli pakko vuokrata tämä yhdessä, kun olin Turussa käymässä.  

Cameron Diaz ja Toni Collette erilaisina sisaruksina herttaisessa, ilahduttavassa komediassa, joka on lajityypissään selkeästi keskitason yläpuolella, mutta sisältää liikaa ennalta-arvattavuuksia ollakseen todella loistava.

Pisteeni: + + + ½ (movielens), 7 (imdb)

Hyvää: No ne siskojutut vetosivat. Millaista on olla isosisko, millaista pikkusisko. Minä pystyin todella samastumaan isosiskona olemisen problematiikkaan. (Tosin sanoisinko, että samastuessaan Cameron Diazin hahmoon Marjukka hieman aliarvioi itseään...). Ja runous: kirjallisuusteemat ilahduttavat aina jo periaatteellisella tasolla, ja lisäksi lopun runo oli aidosti liikuttava. Ei itkettänyt nyt, mutta jos olisin katsonut yksin ja/tai yllättynyt samalla lailla kuin Marjukalle kävi, olisivat kyyneleet saattaneet virrata. Oli myös tosi hauskaa nähdä riveittäin vireitä eläkeläisiä pastellimaisemissa. Kaikki kiinnostava maailmassa ei pyöri kauniiden alle kolmevitosten ympärillä.

Huonoa: Dialogi ja juonenkäänteet sisälsivät ennalta-arvattavia ja kuluneita elementtejä oikeasti hyvien juttujen rinnalla. Kliseitä ja ennalta-arvattavuuksia oli vähemmän kuin 90 prosentissa romanttisia komedioita, mutta silti niin paljon, että tästä tuli vain keskivertoa parempi leffa oikeasti hyvän sijasta. Loppuun asti toivoin jotain pelastavaa, omaperäistä käännettä, mutta ei sitä sitten oikein tullut. Runon toistaminen lopussa ylimääräisen kerran oli liikaa.   

Muuta: Curtis Hanson on ohjannut myös minulle äärettömän rakkaan Wonder Boysin. Ei ihme, että tämäkin oli aika hyvä. Eikä, että oli kirjallisuusteemoja.

Kannattiko katsoa: Kyllä. Keskivertoa selvästi parempi elokuva genressään. Ei jäänyt suoranaista himoa nähdä uudestaan, mutta voisin katsoa.