Pisteeni: + + + (movielens), 7 (imdb)

Hyvää: Aika vähän. Poliisin ja mustan naisen kohtaus palavassa autossa oli aidosti sykähdyttävä, samoin jotkut muut satunnaiset vuorosanat ja hetket. Ja on kiva, että joku edelleen haluaa tehdä elokuvia vakavista aiheista. Don Cheadle ja Thandie Newton erottuivat edukseen näytteljöinä.

Huonoa: Naiivi osoittelevuus. Odotin jotakin paljon syvällisempää ja moniulotteisempaa. Kyllä, maailmassa on hirveästi rasismia, ja se on kurjaa - mutta elokuvasta, jonka ainoa viesti kyseisen faktan alleviivaaminen on, tulee yksioikoinen ja lattea. Ehkä tässä olisi ollut mahdollista onnistua paremmin näilläkin eväillä, mutta Haggis sortui osoittelemaan rasismia sormella ja metsään meni. Löytyi sekä tylsiä että imeliä kohtauksia ja hyvin vähän mitään aidosti koskettavaa.  Hyvin keskinkertainen elokuva, kokonaisuutena selkeä pettymys. Miten tämä voi voittaa Oscarin?

Muuta: (1) Minulla ei ehkä ole riittävästi kokemuksia rasismista, jotta elokuva olisi koskettanut minua. Se on hyvinkin mahdollista. Olen liian hyväosainen, enkä elä maassa, joka on täynnä maahanmuuttajia. (2) En tiedä, oliko hyvä vai huono asia, että henkilöitä oli niin paljon. Sinänsä antoisa lähestymistapa esti kiintymästä kiinnostavimpiinkaan kohtaloihin. (3) Oliko hyvä idea palkata niin monta yleensä komedioista tunnettua näytelijää? Tuli sellainen olo, että he olivat paikalla vain todistaakseen kykynsä vakavasti otettavina näyttelijöinä. En arvostelisi ratkaisua, jos Bullock ja ystävät olisivat olleet rooleissaan ilmiömäisiä, mutta he olivat hyvin keskinkertaisia. Todella loistavat näyttelijät olisivat voineet pelastaa tässä paljon.