Katsottiin Einin kanssa, kun Eini oli kylässä. Itse olin nähnyt aiemminkin. Suoraan tv-/ dvd-versioksi vuonna 2000 tehty filmatisointi lempimusikaalistani.

Pisteeni: + + + + (movielens, jos siellä voisi arvostella tv-elokuvia), 8 (imdb) - pisteet ovat korkeat, koska ne tulevat myös musikaalille verrattuna muihin leffamusikaaleihin, eivät vain toteutuksen tasolle.

Hyvää: Itse musikaali. Tim Ricen sanoitukset ovat maailman parhaat ja musikaali on kaunis, viihdyttävä ja aidosti syvällinen. Se sai minut ensi kertaa sen nähdessäni ajattelemaan asioita, joitan en ollut koskaan ennen ajatellut. 

Hyvää nimenomaan tässä esityksessä? Tony Vincentin Simon Zealotes on paras koskaan kuulemani! Se poika pääsee vielä pitkälle. Jerome Pradon puolestaan on Juudaksena ulkoisesti ihanteellinen: intensiivinen, vangitseva, täydellinen (ja on todellinen harmi, että ääni ei yllä samalle tasolle.) On virkistävää, että Renee Castlen ääni Maria Magdaleenan roolissa on vaihteleva, ei sävyttömän kuulas niin kuin tapana on. (Tosin loppua kohti jännittynyt laulutapa alkaa jo ärsyttää.) Papit ovat aika hyviä ja uhkaavia.

Huonoa: Glenn Carter laulaa ok, mutta on Jeesuksena lattea. Vuoden 1973 Jeesus, Ted Neeley, oli niin pyörryttävän magneettinen, että laulusta viis, pelkkä hänen kasvojensa katsominen saa minut itkemään. Vuonna 1997 Lontoossa livenä näkemäni Jeesus, Steve Balsamo, taas itkettää pelkällä äänen kauneudella ja sen tunteiden sydäntäsärkevällä aitoudella. Näihin verrattuna Carterin Jeesus on tyhjä, ei mitään, tavallinen kuolevainen. Carter täyttää roolinsa, laulaa oikeat nuotit (äänen väri ei aina miellytä minua, muuta moittimista en löydä - vaikka se ei Balsamolle pärjääkään), siinä kaikki.

Se, että Juudas ei osaa laulaa kunnolla, lähes tappaa musikaalin, mutta jotenkin ihmeellisesti Jerome Pradon pelastaa tilanteen pelkällä hypnoottisella olemuksellaan. Katsoisin häntä näyttelemässä mitä tahansa, jos hän on aina tällainen. 

Muuta: Puvustus ja lavastus on moderni/ futuristinen. Se ei ole hyvä eikä huono juttu - en näe syytä lähteä sille linjalle, mutta se on tässä toteutettu ihan kivasti ja johdonmukaisesti. Onhan se vaihtelua. Kokonaisuutena tämä musikaali on muutenkin juuri tätä - ihan kiva, johdonmukainen, ei hyvä, ei huono, vaihtelua. Kiva, että tällainenkin versio on tehty, mutta odotan vieläkin sitä täydellistä versiota. (Jos mahdoton olisi mahdollista, siinä olisi Jeesus, joka laulaa niin kuin Steve Balsamo ja näyttää Ted Neeleyltä (myös pelkkä Steve Balsamo sellaisenaan kelpaisi), Juudas, joka näyttää Jerome Pradonilta ja laulaa niin kuin Zubin Varla, ja Tony Vincent Simonina. Muut täydelliset vielä haussa.)