Katsoin telkkarista, koska en ollut nähnyt vuosiin.

Pisteeni: + + + + (movielens), 8 (imdb)

Monimutkainen aikamatkustusjännäri toimii varsinkin näyttävän, kiehtovan visuaalisen ilmeensä varassa.

276151.jpg

Mistä on kyse? "Vapaaehtoinen" vanki apokalyptisesta tulevaisuudesta lähetetään 90-luvulle keräämään tietoa viruksesta, joka lähes tuhosi ihmiskunnan.

Hyvää: Muistin tämän mielettömän mahtavana elokuvana. Hyvä se oli vieläkin, vaikka olenkin tullut pisteen/ puolen tähden verran kriittisemmäksi sitten teini-iän. Positiivista tässä oli...melkein kaikki, mutta aivan erityisesti Terry Gilliamin (Monty Python) ohjaus. Hänen apokalyptiset visionsa olivat aivan harvinaisen kiehtovia ja omaperäisiä. Kässäri toimi myös: dialogi oli keskivertoa sujuvampaa, tarina ehdottoman kiehtova ja juonen aukottomuus kai lähestulkoon ennätys aikamatkustustarinoiden joukossa.

Kiva nähdä periaatteessa karismaattinen, mutta samaa roolia toistava Bruce Willis edes hieman erilaisessa versiossa tutusta bravuuristaan. (Eikä siinä periaatteessa ole mitään pahaa, että tekee sitä, missä tietää olevansa hyvä.) Brad Pitt onnistui olemaan samaan aikaan sekä aivan skitso että karismaattinen.

Jostain syystä minulle tulee melkein pala kurkkuun, kun ne villieläimet vaeltavat kaupungissa. On upeaa, että kerrankin ihmiskunnan tuhon syynä ei ole sota tai luonnonkatastrofi, vaan niinkin positiivinen arvo kuin vastuun kantaminen planeetasta. Kyseinen tematiikka on sydäntäni lähellä. 

Huonoa: Juonessa oli toimivuudesta jonkin verran aukkoja ja hieman liian käteviä yhteensattumia, jotka jäivät vaivaamaan. Ei niitä varmaan kannata lähteä erittelemään, mutta siitä siis yhden tähden vähennys. 

Muuta: Heh. Pakko mainita, että tässä oli parin kohtauksen etsivänroolissa Oziin huomenna (huomenna! huomenna!) tuleva Christopher Meloni. Yllätyin vallan :D Ei sen nyt kauhean ihana ole muuna kuin Kellerinä, mutta kummiskin.

Kannattiko katsoa? Ehdottomasti. Kyllä tämä kannattaa kaikkien nähdä. Älykkäitä ajatuksia ja hyvä toteutus.