Tämän viikon kuulumisista taitaa tulla sekalainen lista vailla sen kummallisempaa syvällisyyttä. Tentti, Kotkan tytöt Tampereella yms.

- Viimeinen kesätenttini on nyt ohi: laaja yleisen historian kokonaisuus, johon periaatteessa luettiin maailmanhistoria alusta loppuun (eikä pelkän länsimaisen maailman). Se oli hyvin kiinnostavaa ja erittäin sivistävää. Tentti meni paremmin kuin olin pelännyt. Tiedän vastanneeni oikeita asioita oikeiden otsikoiden alla. Minua huolestuttaa ainoastaan se, etten ehkä jaksanut tehdä vastauksista riittävän pitkiä ja yksityiskohtaisia, koska esseekysymyksiä oli kokonaista neljä. Kahteen virtani riittää hyvin, kolmeen jotenkuten, mutta neljä on jo pelleilyä normaalissa tenttitilaisuudessa. Toisaalta en pidä määrää kohtuuttomana, koska opintopisteidenkin määrä oli suuri...no juu. Uskallan uskoa, että tentti meni läpi, mutta hyvästä arvosanasta en ole varma. Se tavallaan ärsyttää, koska kyse oli nyt 80-prosenttisesti oman jaksamisen puutteesta, ei tietojen vaillinaisuudesta. No, ei viitsi harmitella, ennen kuin tulokset saapuvat.

- Tentin jälkeen jäi sopivasti aikaa suorittaa suursiivous ja valmistautua vastaanottamaan vieraita. Ex-Kotkan tytöt (Aino, Hanna, Satu näin aakkosellisessa järjestyksessä) tulivat kylään torstaista lauantaihin (Hanna jo myöhään ke). Minun luonani ei tosin oltu yötä, mutta suursiivous tuli tarpeeseen, koska olimme perjantai-illan meillä. Noin muuten saunottiin Inkerillä (minä en saunonut), samoiltiin kaupungilla, syötiin kiinalaisessa seisovassa pöydässä, käytiin Gallén-Kallela-näyttelyssä ja kiivettiin Pyynikin näkötorniin (jossa en oikeasti ollut koskaan käynyt). Oli mukavaa ja hauskaa. Kovasti oli puhetta, että tytöt tulisivat toistekin. Toivottavasti myös tulevat. Pitäisi tietenkin myös itse mennä Turkuun toisinaan (mutta olen siellä käynyt huomattavasti useammin kuin nuo täällä Tampereella, joten ei tässä kauheaa kiirettä ole).

- Tentistä ja vieraista ylijääneinä päivinä käänsin pari The Bourne Supremacyn teosta kertovaa lyhyttä dokumenttipätkää ja tarkastin jonkun muun tekemän käännöksen saman elokuvan ohjaajan kommenttiraidasta. Ei aavistustakaan, miksi näitä nyt käännetään. Tuohan on useamman vuoden vanha leffa, jonka minä ainakin ole nähnyt jo kauan sitten. Loogisin veikkaus lienee, että tulee joku erikois-dvd-julkaisu lisäekstroilla. Ekstrat olivat ihan informatiivisia, enkä pitkästynyt niiden parissa, mutten kokenut suuria valaistumisen hetkiäkään.

- Muuta: pitää oikeasti ryhtyä maalaamaan näitä asuntoni seiniä valkoisiksi, ennen kuin kesä loppuu eikä ikkunoita voi enää pitää yhtä tehokkaasti auki. Muitakin rästihommia riittää. Puhhuh. Uusi suursiivouskin jo melkein kutsuu, kun vieraista jäi melkoiset tiskivuoret... Blääh. No, tässä kai olivat viime viikon kuulumiseni tiiviin informatiivisessä paketissa.