Subtv:ltä alkoi sunnuntaina (klo 20.00) Veronica Marsin toinen kausi. Katsoin viime vuonna ensimmäisen kauden, ja kyseessä on sarja, jota aion nytkin seurata aktiivisesti. Eka jakso oli parempi kuin muistinkaan, ja olen sen jäljiltä sen verran innoissani, että haluan kirjoittaa aiheesta jotakin :)

Mikä se on? Amerikkalainen televisiosarja. Yksityisetsivän teinitytär ratkoo lähipiirinsä pieniä ja suuria mysteereitä yrittäen samalla selviytyä ihmissuhdekommervenkeistä ja muista high school -elämän haasteista.

Miksi se on hyvä? Tämä ei ole mikään kuolematon sarja. Se on kuitenkin yllättävän hyvä. Käsikirjoitus nokkeluuksineen ja popkulttuuriviittauksineen on nautittavan notkeaa tekstiä. Laajemmat juonikaaret ovat kiinnostavia, salaisuudet yllättävän synkkiä, jaksokohtaiset mysteerit toimivat. (Suurena bonuksena tunnevammainen, upporikas leffatähden poika Logan on sekä kiehtova hahmo että seksikäs jollakin kummalla, ei-hyvännäköisellä tavalla ;D)

214863.jpg

Miksi se ei ole täydellinen? Varsinkin alussa sarjan kompastuskiveksi tuntuivat muodostuvan etäisiksi jäävät, kylmän tuntuiset henkilöt. Kylmyys onneksi lämpeni asteittain, ja toisen kauden alussa hahmojen keskinäiset kemiat ovat jo kohdallaan. Jaetun historian painolasti tuntuu todelliselta. En vieläkään rakasta hahmoja niin paljon kuin suotavaa olisi, mutta jaksan välitää heistä riittävästi seuratakseni sarjaa.

Kannattaa katsoa, jos... Arvostaa sujuvaa, pikkunäppärää dialogia ja puujalkavitsejä, jaksaa kiinnostua kuka-sen-teki-aivopähkinöistä - eikä ole allerginen teinimelodraamalle.