Finnkinossa oli tänään viiden euron päivä. Katsoin tämän.

Pisteeni: + + + + (movielens), 8 (imdb)

Näppärä, fiksu ja kauniisti kirjoitettu satiiri olisi kiehtovammalla tarinalla ollut vielä parempi.

Mistä on kyse? Tupakkayhtiön puhemiehen työssä ja yksityiselämässä tapahtuu käänteitä ja kommervenkkejä.

Hyvää: Dialogi oli ihan mielettömän napakkaa, sujuvaa ja älykästä. Täydellistä, suorastaan. Ja näyttelijöistä suurin osa oli tosi hyviä. Melkein kaikki oli hirveän onnistunutta. Riemastuttavan aktiivista aivotoimintaa havaittavissa, samoin tarkkanäköistä sosiaalista kommentointia, eikä pelkästään tupakkateollisuuden alalta, vaan elämästä yleensä.

Huonoa: Mikään ei ollut huonoa-huonoa. Asia, jonka vuoksi pisteitä ei tullut viittä vaan neljä: tarina ei ollut kummoinen. Alussa se tuntui keräävän energiaa, mutta loppujen lopuksi ei edetty kovinkaan jännittäviin paikkoihin. Jos käsikirjoitus olisi ollut yhtä täydellinen juonen kuin dialogin osalta, olisin antanut vitosen.

Lisäksi makuasia. Katie Holmes. Ei kai pitäisi liikaa haukkua, koska tiedän, etten itse ole mitenkään nätimpi kuin nti Holmes (vai pitäiskö sanoa rva Cruise) - mutta minua tökkii, kun hänet palkataan oikein hehkutetusti ekstranätin tytön rooliin. Jokin Holmesin ulkonäössä on minulle henk.koht. lähes vastenmielistä. (Ihan kuin naama olisi alunperin ollut kohdallaan, mutta valahtanut sitten viimeisessä valmistusvaiheessa reunoilta puolitoista senttiä. Lurts.) Siksi minulle syntyi tässäkin eläytymiskatkos, kun juuri hän astui seksikkään toimittajatytön rooliin.

Kannattiko katsoa? Kylläpä hyvinkin. Kannatti mennä leffaan.