Suosikkini palaa ruutuun Suomessa ja USA:ssa ja voitti palkinnon. Ilon päivä :) 

South Park ehti olla jonkin aikaa poissa Suomen tv:stä MTV3:n luovuttua siitä. Olin jo huolissani tästä ammottavasta aukosta, mutta nyt Nelonen on hankkinut sarjan osaksi ajattoman eleganttia Törkytorstai-ohjelmistoaan. Eilisestä lähtien olemme voineet ihastella South Parkin 7. kauden jaksoja torstain myöhäisillassa.

Tätäkin uutista tärkeämpää minulle on, että ensi keskiviikosta (4.10.) lähtien jenkeissä alkavat upouudet jaksot (10. kaudella mennään). Jee! Tärkeä aika on hiipinyt luokseni kuin huomaamatta. Tämä on ainoa sarja, jota haluan niin palavasti seurata reaaliajassa, että turvaudun internetin apuun. Odotan todella innoissani, mitä Trey Parker ja Matt Stone tällä kertaa keksivät - ja toivon hyvin, hyvin hartaasti, että tänä vuonna saamme viimeiseksi jaksoksi perinteisen joulumusikaalin. Kahdesti vuosien mittaan sellainen on jäänyt puuttumaan, ja viime vuosi oli toinen näistä. Ei voi olla kahta peräkkäin. Ei saa olla!

Tänä vuonna South Park voitti haudanvakavan, äärimmäisen arvostetun Peabody-mediapalkinnon.  "TV`s boldest, most politically incorrect satirical series", "unmatched topicality". (Jälkimmäinen tarkoittaa "ajankohtaisuutta vailla vertaa".) Olin hyvin iloinen ja ylpeä. Tämä tarkoittaa, etten ole ihan yksin pitäessäni sarjaa yhtenä television fiksuimmista ja aliarvostetuimmista. Hihii. Oikeesti: liian moni on nähnyt sarjasta jonkun 5 minuutin pätkän tai satunnaisen alkupään jakson (sarja on jatkuvasti monimutkaistunut vanhetessaan), antaa tahallisen kömpelön animaation hämätä itseään ja muistaa vain pari kiroilevaa 8-vuotiasta hölmöissä seikkailuissa. Tämän kaiken takaa löytyy kuitenkin suorastaan viiltävää yhteiskunnallista satiiria. Uskokaa tai älkää. (Paitsi silloin, kun kohdalle sattuu sataprosenttisen aivoton ja mauton jakso. Hehee. Mutta maailmassa tarvitaan myös asioita, jotka testaavat hyvän maun rajoja, eikö?) 

Jos ette usko, katsokaa Neloselta esimerkiksi jakso 7x04, I'm a Little Bit Country, joka pohtii Irakin sodan ja USA:n sisällissodan yhtymäkohtia sekä sananvapauden asemaa USA:n yhteiskunnan perustana. (Jos nämä näytetään järjestyksessä eikä viikkoja jää väliin, sen pitäisi tulla to 19.10.) Kyseinen seitsemäs kausi on muutenkin aivan huippu, joten hyvä valinta Neloselta. Helmiä ovat esimerkiksi jakso 9, Christian Rock Hard (Cartman perustaa kristillisen rock-bändin ja kirjoittaa aivan hysteerisen hauskoja rakkauslauluja Jeesukselle) ja 14, Raisins (Stanin sydän särkyy - jakso kosketti minua vilpittömästi ja tarjosi syvällisiä ajatuksia siitä, miten eri tavoin elämään ja vastoinkäymisiin voi asennoitua).

South Park -luento jatkunee. Tässä riittävästi yhdelle kerralle, tai tätä ei kukaan jaksa lukea.