Seuraa lämmin suositus. Tämä on lempielokuvani.

Wonder Boys, MTV3, la 6.1.2007 klo 21.05.

330370.jpg

Onhan tämä tullut ennenkin ja moni on varmasti jo nähnyt, mutta silti.

Jos minun pitäisi valita yksi elokuva, jota katsoisin joka päivä, se olisi tämä. Wonder Boys ei yritä olla elämää suurempi, mutta se on täydellisesti kirjoitettu, näytelty ja ohjattu pieni helmi. En ikinä kyllästy siihen. Vuokrattuani sen ensimmäistä kertaa halusin katsoa sen kaksi kertaa peräkkäin.

Viimeinen on kyllä jo omaa omituisuuttani. Jotenkin tämä vain kolahti näin vahvasti. En silti usko, että laimeamminkaan reagoivat laatutyön ystävät pettyvät.

Michael Douglas kuulemma rakasti tätä elokuvaa enemmän kuin mitään projektiaan ja särki sydämensä, kun se ei saanut ansaitsemaansa menestystä. En ihmettele.

Douglas onkin tässä ehdottomasti elämänsä roolissa. Tobey Maguiren elämän rooli saattaa olla Hämähäkkimies, mutta tässä minä häneen tykästyin...omalaatuisena, kalpeana ihmelapsena. Rober Downey Jr nyt ei ole vielä huonoa roolia tehnytkään, tai roolia, jossa olisi jotain muuta kuin järisyttävän seksikäs...joten hänestä ei mitään uutta raportoitavaa ;)

Tämä elokuva sai minut muodostamaan teorian siitä, että kaikilla ihmisillä on omia asioita, teemoja ja tyylilajeja, joita juuri he rakastavat tietämättä aina edes miksi. Keksin teorian huomattuani, että Wonder Boys yhdistää kaikki mahdolliset minuun vetoavat asiat: on kirjallisuutta, akateemista elämää, älykkäitä, erikoisia hahmoja, jotka ovat boheemeja olematta rappiolla, homoseksuaaleja, avoimen vastuuttomia ja epätäydellisiä auktoriteettihahmoja... Kaikki suosikkiasiani sitä myöten, että elokuvassa on talvi ja paljon lunta. (On semmoinen olo, että listasta jäi jotain tärkeää pois. Kun ensi kertaa keksin sen, se oli tosi pitkä.)

P.S. Oikeasti Wonder Boys ei ole täydellinen. Viimeiset minuutit ovat kammottava kauneusvirhe. Annan ne kuitenkin anteeksi, koska en muutakaan voi.