Eli Jeesusprinssi, Lontoon musikaalit, Marjukan mielipiteet ja uudet verhot.

Tänään, yön yli nukuttuani, olen entistä innostuneempi Jeesusprinssin laulutaidoista. Muistelen lämmöllä, mietiskelen: jos mies olisi koulutettu Lontoon musikaalikouluissa, hänessä voisi olla potentiaalia ihan oikeaksi musikaalistaraksi. Tämän yhden kuullun suorituksen perusteella on ehkä aikaista hehkutella, mutta...no, sen perusteella näin. Ihan pikkuisella hiomisella laulu voisi olla kerrassaan täydellistä.

Aloin innolla miettiä, missä muualla häntä voi nähdä. Vastaus: TTT:n toisessa musikaalissa, Vuonna 85. Turha toivo, ellei intoni tästä vielä kovasti kasva. Musikaali on aina musikaali, mutta manserock on jotain niin kamalaa, että minulle saisi maksaa sen katsomisesta eikä päinvastoin. Jos sinne esitykseen ajaudun pelkän musikaalifaniuden vuoksi, niin jo on. Mutten uskalla sanoa "ei koskaan".  Hui.

Intouduin myös joulukuuta varten katselemaan Lontoon musikaalitilannetta tarkemmalla silmällä ja tutkimaan, mihin tuotantoihin saa lippuja TKTS-lippukojusta (saman päivän West End -esitykset keskitetysti puoleen hintaan, Leicester Square, ehdoton muistettava Lontoon kävijöille), mihin ei. Pitää sitten lähempänä tehdä konkreettinen lista ja suunnitelma, johon siskot saavat ottaa kantaa. Ei siellä kyllä mene mitään, mitä haluaisin nähdä aivan ylitse muiden.

Marjukkakin muuten tykkäsi eilisestä esityksestä. Varsinkin väliajan jälkeen hän lämpeni sille kovastikin ja oli aivan samaa mieltä prinssin laulutaidoista. Haltiakummia hän piti vähemmän katastrofaalisena kuin minä, Tuhkimoa aluksi huonompana, mutta päätyi sitten jälkimmäisen osalta samoille linjoille. (Häntä häiritsi Kiviharjun epäammattimainen tekniikka enemmän kuin minua, mutta hän onkin käynyt laulutunneilla.)

Muuta: pimeiden iltojen pakottamana ostin vihdoin verhot olohuoneen ikkunaan. Saa nyt nähdä, millaiset ne käytännössä on. Halvat vain ostin, valkoisen laskosverhon ja tummanruskeat paneelit sivuille. Tekee mieli alkaa virittää niitä paikalleen, mutta on luvattu lähteä slovenialaisen Klemenin ja ystäviensä kanssa ulos vielä tänään, joten en ehkä ehdi tai jaksa.