Katsoin tämmöisen elokuvan, koska se tuli telkkarista, olin kuullut siitä ja Movielens sanoi, että voisin antaa sille neljä pistettä. (Annoin kylläkin puolikkaan vähemmän.)

Pisteeni: + + + ½ (movielens), 7 (imdb)

Elokuva ansaitsee klassikon maineensa, mutta on ahdistavaa katsottavaa.

Mistä on kyse? Neljä miestä lähtee kanoottiretkelle. Pahoja asioita tapahtuu.

Hyvää: Tunnelma oli hyvin intensiivinen. Näyttelijät olivat erinomaisia ja rohkeita. Oli harvinaisen helppo unohtaa edes katsovansa elokuvaa, kaikki tuntui realistiselta ja käsinkosketeltavalta. Kaiken kaikkiaan elokuva taisi onnistua kaikessa, mihin pyrkikin. Ei ihme, että se on klassikko.

Huonoa: Elokuvaa ei ollut kauhean mukava katsoa. Se oli ahdistava. Siihen se tietysti pyrkikin, muttei oikein ollut minun juttuni...eli alaotsikko "huonoa" ei tässä tarkoita mitään absoluuttisia asioita, vaan subjektiivista kokemusta.

Ainoat "absoluuttiset" miinukset kökösti kuvatusta yökiipeilystä, josta näki selvästi, että se oli filmattu päivällä auringonpaisteessa ja sitten jotenkin valotettu uudestaan yöksi (tekniset termit ei ihan hallussa). (Heh, voiko tätäkään sanoa absoluuttiseksi? Maailmassa on varmasti joku, jonka mielestä juuri kyseinen kökkö efekti on mielettömän pikantti ja tunnelmallinen. Rankka väite tuo absoluuttisuus.)

Kannattiko katsoa: Lähinnä klassikkostatuksen vuoksi. Näkee, mistä myöhemmät River Wildit sun muut lainaavat.