Heräsin tänään seitsemältä tekemään käännöksen loppuun. Kylläpä väsyttääkin. Oli pakko herätä, koska loppuviikko muodostui todella hirveän kiireiseksi, enkä ehtinyt muulla ajalla King Kong -tekstityksiä tehdä.

Naapurini ovat vaihtumassa, Eini kävi Tampereella laulamassa, Helsingissä näin ystäviä, pääsen Lontooseen!

(1) Kesä on loppu, Mirjam muutti pois. Se on outoa. Ikkunasta näkyvässä asunnossa ei ole nyt ketään, ennen kuin Marjukka tulee sinne viikon päästä.

(2) Eini oli kylässä. Lähinnä lauloimme Singstaria äänemme käheiksi molempina päivinä. Jee.

(3) Lähdin lauantaina junalla Helsinkiin. Havaitsin, että ihminen voi ostaa lipun suoraan Tampereelta Oulunkylään. Silloin vaihdetaan Tikkurilassa. Se on nopeampaa ja tulee 80snt halvemmaksi! Huimaa. Ja miksi siis halusin Oulunkylään? Ulla ja Manu asuvat siellä. Olin illan kylässä, juteltiin, syötiin hyvää marjapiirakkaa.

(4) Sunnuntaina vietin iltapäivän Helsingin keskustassa saksalais-suomalaisen Perugian huonetoverini Maija-Leenan ja hänen miehensä Johanneksen kanssa. (Voi, miten "hänen miehensä" saa heidät kuulostamaan keski-ikäisiltä. Ovat ikäisiäni ja menivät naimisiin viime syksynä.) Oli hauskaa. Käytiin mm. Temppeliaukion kirkossa, josssa en ollut koskaan käynyt. En ollut yhtään tiennyt, että se on niin hieno! Olisi tosin ollut vielä vaikuttavampaa, jos emme olisi olleet liikkeellä turistisesongin aikaan, eikä paikka olisi tulvinut matkailijoita. Ja syötiin salaattia Café Esplanadissa. (Päädyn sinne nykyään joka Helsingin matkalla, mutta ne salaatit on niin hyviä. Viereisessä pöydässä syötiin muuten myös suurimpia ja herkullisimman näköisiä muffinsseja, joita olen koskaan nähnyt. Waynes jää toiseksi. Ensi kerralla on ehkä pakko ottaa sellainen, jäi houkuttamaan...) Puhuimme kaikki hyvää englantia, koska Maija-Leena opiskelee sitä yliopistossa ja Johanneksen äiti on britti. Minua kutsuttiin kylään Hannoveriin, voisin joskus mennäkin, koska en ole vielä ikinä käynyt Saksassa.

(5) Ja bonusuutinen: varattiin siskojen kanssa matka Lontooseen 2.-6. joulukuuta. Jee, jee, jee!!! Ryanair + hostelli tekivät hinnaksi huiman 179€/henki. Ei kyllä paha. Olen ihan tosi innoissani. Mennään joka ilta musikaaleihin (mikä on minulle tärkeintä), päästään jouluostoksille Oxford Streetille (mikä on Marjukalle tärkeintä, mutta minustakin ihan ok - vuoden ainoa shoppailu, josta nautin), ihaniin, jättivaltaviin kirjakauppoihin, näkemään Lontoon jouluvalot ja kauppojen joulukoristeet... Ei voisi olla täydellisempää. Tykkään Lontoosta kovasti. Ehkä käydään jossain nähtävyydessäkin, jota ei ole vielä nähty, esim. Tower tai joku. Voi vitsi.