Juuri äsken TV 2:n Lauluja lapsilta -gaalassa esiintyi artisti nimeltä Hanna Marsh (nimestä huolimatta suomalainen). Olin juuri viime viikonloppuna kuullut hänestä Ullalta, joten kiinnitin erityistä huomiota - mutta olisi se kiinnittynyt muutenkin, niin Tori Amos -kloonilta tyttö kuulostaa.

Ensin ajattelin "klooni" nimenomaan negatiivisessa mielessä. Yleensä minulta ei juuri riitä kärsivällisyyttä ihmisille, jotka eivät etsi omaa juttuaan vaan heistä kuulee täsmälleen, mitä musiikia on tullut fanitettua. Mielikuvani kuitenkin parani, kun kuuntelin pidemmälle ja tajusin, miten tosi hyvin tyttö laulaa ja soittaa pianoa. Toki hän Tori Amosille kalpeni (olen nähnyt Torin livenäkin, joten tämä on fakta :), mutta ei merkittävästi. Lauloi hienosti, laaja ääniala, soitti samaan aikaan pianoa kauniisti. Aika harva pystyisi edes yrittämään Torin kopioimista, joten jos tuohon kykenee noin hyvin (ja kirjoittaa omat biisinsä ilmeisesti), niin ehkä sitten saa halutessaan olla klooni. Voisin häntä kuunnellakin. Sehän on vähän niin kuin saisi lisää Tori-biisejä, joita Tori ei ole koskaan kirjoittanut... Heh.

Ehkä ensi kerralla nähdessämme, Ulla, voit soittaa minulle tämän tytön levyä :)

Ja hitto, tuleepa nyt musiikkia joka tuutista! YLE Teemalla Freddie Mercury laulaa livenä Budapestissä vuonna 1986. Vau. Vau. Vau.

Eipä pärjää We Will Rock You -musikaalin esiintyjät Mercurylle. Ei  millään. Tony Vincent on hyvä korvike, ja musikaaliartistina hän toki laulaa tajuttoman hyvin...mutta Freddie Mercury on niin käsittämättömän, järkyttävän, mahdottoman hyvä laulaja, että jää musikaaliartistitkin toiseksi. Huh. Hän totisesti vain laulaa, antaa tulla, ei keskittyneesti esitä laulua. Hän on laulu. Ei suo ajatustakaan äänensä värille tai sille, tavoittaako oikeat sävelet. ==> Hänhän voisi olla musikaalitaiteilija ;)

Okei, laulussa tuli juuri falsettisäveliä ja Freddie joutui keskittymään kovastikin. Niissä hän ei tasan pärjää Steve Balsamolle. No, kukaan ei ole täydellinen...ja joutuu kai se Stevekin keskittymään tosi korkeisiin säveliin. On joka tapauksessa vaikea kuvitella täydellisempää laulajaa kuin Freddie Mercury, minkä todistaa sekin, että We Will Rock You -musikaalin laulajat kuulostavat hyviltä korvikkeilta, mutta eivät todellakaan paremmilta kuin aluperäinen. Melkein minkä vaan artistin lauluja West Endin laulajat onnistuisivat vetämään paremmin, Queenin kohdalla ei toivoakaan. 

P.S. Se lasten sanoittamien laulujen gaala oli muuten kiva ja söpö, mutta äänestys oli ihan pelleilyä. Yleisö selvästi äänesti vikan laulun esittänyttä hellyttävää pikkutyttöä eikä itse laulua. Muiden laulujen esittäjinä oli tunnettuja artisteja (tyyliin Anssi Kela ja Sami Saari), tämän yhden veti kaunis pikkuinen prinsessa n.8v, joka sai aivan valtavat aplodit ja ilmeisesti valloitti myös kotiyleisöt. Ihan epäreilu vastakkainasettelu.