Tänään katsoin kolmannen jakson historiallisesta brittisarjasta The Forsyte Saga. (Näin jo viime viikolla tokan osan, aivan ensimmäistä en ehtinyt nähdä.) Sarja perustuu muistaakseni Nobel-palkittuun romaaniin, mutta sivistyksessäni on tässä kohtaa aukko, enkä edes muista, kenen kirjoittama kyseinen teos on! (Tarkistin, John Galsworthy. Hän ei kai saanut Nobelia tästä teossarjasta, mutta sai siis sellaisen kuitenkin.)

Teokset kirjoitettu 1906-1921, sarja filmattu 2002.

Toistaiseksi vaikuttaa hyvältä. Sarja on laadukas, hyvin näytelty, kauniisti puvustettu ja lavastettu. Kaikkea, mitä pukudraamalta sopii odottaa. Näyttelijöistä monet ovat tuttuja jostain muualta. Minulle tutuin heistä on Ioan Gruffud. En ole ikinä osannut päättää, pidänkö hänestä vai en. Ihan hyvännäköinen, mutta ehkä jotenkin liikaa köyhän miehen Jude Law päästäkseen loistamaan omillaan... No, jonkun toisen mielestä Jude Law lienee pelkkä köyhän miehen Ioan Gruffud. He. (Pitäisikö sanoa "köyhän naisen"?)

Aion katsoa tästä kaikki osat. Ainoa huolenaiheeni toistaiseksi on, että hahmoista saattaa olla vaikea pitää. Toistaiseksi he ovat osoittautuneet melko kylmiksi jokainen, ja eikä kenenkään kohtaloista tunne suuremmin välittävänsä. Ehkä asia korjaantuu vielä. En tunne tarinaa.