On jo tiistai ja siis korkea aika kirjoittaa viime viikon kuulumiset. Kiirettä on taas pitänyt.

Suomen kirjallisuutta, Marjukka kylässä, yleistä pirstaleista haahuilua.

Oli pirstaleinen viikko. Alkupäivät luin suomalaisen kirjallisuuden historiaa tenttiä varten. En jaksanut lukea kunnolla, koska tuntui turhalta lukea kymmenistä kirjailijoista, joiden nimiä en ollut ennen kuullut enkä arvellut oppivani muistamaan. (Aina välillä oli kiinnostavaa, kun kerrottiin kirjailijoista, joiden nimiä olin kuullut, mutta en ollut tiennyt yksityskohtia elämästä ja tuotannosta.) Tiistaina tentti oli ja meni. Uskon läpäisseeni, mutta ei ollut loistavimpia akateemisia suorituksiani. Nyt on enää yksi kesätentti, jee. Tuloksia ei tosin ole tullut ensimmäisestäkään. Pitäisikö huolestua? Kai se kesällä kestää.

Toinen isompi juttu oli, että Marjukka kävi kylässä. Tuli torstaina illalla, lähti lauantaiaamuna. Tarkoitus oli mennä Särkänniemeen, mutta hanke meni aivan pieleen, koska perjantaina satoi oikein kunnolla. Päivä meni muutenkin metsään: shoppailtiin. Marjukka kai riemuitsi, mutta minulla oli aika uuvuttavaa. (Tosin jopa ostin jotain.) Päivä huipentui siihen, että odotimme Ice Age 2:n alkua kaupungilla puoli kuuteen, ja kun lopulta menimme ostamaan lippuja, kävi ilmi, että oli perjantai ja ohjelmistot olivat vaihtuneet. Ice Age olisi mennyt jo kolmelta eikä menisi enää sinä päivänä. Kyllä hieman ärsytti! Me ollaan yleensä niin hyviä suunnittelemaan ja tarkkoja asioista. (No, oli sitten illalla vielä mukavaakin.) 

Minulla oli vaihteeksi myös käännöstöitä. Jennifer Aniston ja Vince Vaughn kertoivat minulle kommenttiraidalla elokuvansa The Break-Up tekemisestä. Tiedän siitä leffasta kohta kaiken, oli se sitten hyvä tai huono asia... Oli ihan kiinnostavaa. Ainakin he tuntuivat välittävän elokuvastaan ja kiittelivät toisiaan kilpaa hienosta kokemuksesta. En tosin tiedä, olisiko leffan viesti tosiaan ollut (Vaughnin sanoin) "Rakkautta on olemassa kaikille, on oikeasti, siihen pitää uskoa, se on tuolla jossain", ellei herrasväki itse olisi löytänyt rakkautta kuvauksissa. Tuo ei nimittäin ole ensimmäinen viesti, joka tulee mieleen katsoessa elokuvaa erosta. No, mutta onni heille ja kaikkea hyvää.

Ja sitten olen kanssa kuunnellut sitä Steve Balsamoa.