eli kaikki mahdolliset lähteet aiheesta.

Toverini Norkku innoitti minut kirjoittamaan tällaisen: ehdin naputella pitkät pätkät kommenttilaatikkoon ennen kuin tajusin, ettei se ilman linkitys- ja tekstinasettelumahdollisuuksia ole järkevä media. Siispä kokonainen mammuttikatalogi erittäin pienelle yleisölle ;) Hyödyksi itsellenikin.

207129.jpg

Levyt:

Jesus Christ Superstar 1996 London Cast Recording. Tätä saa edelleen laajasti, mm. Amazonilta. Suosittelen lämpimästi kenelle tahansa paitsi Steven takia, myös siksi, että tämä on kokonaisuutena paras tulkinta ko. musikaalista. Mm. Juudas, Zubin Varla, on aivan mahtava. Levy sisältää musikaalin aivan kokonaisuudessaan, koska Lloyd Webberin teoksissa ei ole dialogia kappaleiden välissä. Sitä voi siis kuunnella kuin kuunnelmaa.

The Storys: The Storys. Tätä saa laajemminkin nettikaupoista. On ihan suuren luokan julkaisu. Steve laulaa suurimman osan biiseistä, joukossa muidenkin jäsenten laulamia. Ihan kivaa rockia, mitäänsanomatonta.

ChimpanA: ChimpanA. Ainakin osoitteesta www.progrock.co.uk tilaaminen onnistui mainiosti. Steve laulaa suurimmassa osassa raidoista ainakin jotain, vaikka joissakin onkin pääosassa puhuttu sana tai oopperalaulu. Mielestäni oikeasti hyvä levy. 

All I am. Soololevy, jota saa enää osoitteesta www.stevebalsamo.net. Steven ääni kuulostaa tässä mahtavalta, mutta biisit ovat poikabändikamaa.

Eric Woolfson's Poe: More Tales of Mystery & Imagination. Levyä saa laajasti, esim. Amazonilta. Edgar Allan Poen elämästä kertova musikaali, jonka nimiroolin Steve lauloi levylle 2003. Hän esitti roolia myös Lontoon lavalla muutaman kerran eksklusiivisissa erikoisnäytöksissä. Laajemmin musikaalia ei toistaiseksi ole esitettykään.

Notre-Dame de Paris. Tätäkin levyä saa mm. Amazonilta. Vuosituhannen vaihteessa Steve esiintyi tässä ranskalaisessa musikaalissa, joka kertoo erään kellonsoittajan enemmän kuin kuuluisan tarinan. (Esmeraldaa rakastaa kolme miestä: Quasimodo, pappi ja nuori sotilas, Steve. Esmeralda rakastaa sotilasta. Huonostihan siinä käy.) Pariisin supermenestys ei menestynyt West Endissä ja pyöri vain puolisen vuotta. Levyllä Steven ääntä ei kuule kuin muutamassa laulussa, sillä se sisältää vain valikoituja osia musikaalista.

Vision: The Musical. Jonkinlaisena ystävänpalveluksena Steve lauloi neljä raitaa tähän kehittelyvaiheessa olevaan musikaaliin. Levyä on vaikea saada käsiinsä. Minulta se onnistui parhaiten osoitteesta www.catholicmusicnetwork.com. Ei kannata pelätä hintaan lisättäviä postikuluja jenkeistä, sillä kokonaissumma jää silti hyvin kohtuulliseksi. (Eri asia, kannattaako muiden kuin suurimpien fanien nähdä hankkimisen vaivaa...;)

Lisäksi Steve on laulanut taustoja ja satunnaisia osuuksia lukuisille levyille. Minäkään en ole niin suuri fani, että olisin hankkinut enempää! Lista kaikesta mahdollisesta osoitteessa http://www.stevebalsamo.net/SB-discography.htm. Se pidetään ahkerasti ajan tasalla, mutta vain soolojuttujen osalta ---> bändiprojektit puuttuvat.

Nettisivut:

http://www.stevebalsamo.net: Virallinen fanisivusto. Sivuston ylläpitäjä, Black Queen, höyrähti Lontoossa vuonna 1996, perusti sivut, tutustui Steveen, sivuista tuli viralliset. Sivuja päivitetään yhä silloin harvoin, kun Steve tekee soolojuttuja. 

http://www.thestorys.co.uk/. Steven tärkein bändi ja aktiivisimmat sivut tällä hetkellä. Black Queen ylläpitää myös näitä.

http://www.stevebalsamo.com/flash.html. Steven viralliset sivut ajalta ennen bändejä.

http://www.stevebalsamofan.com/. Epäviralliset fanisivut. Keräävät kivasti yhteen Steven eri projektien tiedot, vaikka kyllä Storys-sivuillakin tavataan ilmoitella myös muista ajankohtaisista hankkeista.

http://www.chimpana.com. Steven toisen bändin kotisivut. Näitä ei juuri päivitetä, ainakaan toistaiseksi.

Foorumit:

http://stevebalsamo.proboards25.com/ SB-netin foorumi. Steve kirjoitti tänne useinkin, mutta toimii nykyään niin aktiivisesti The Storysin parissa, että lähes kaikki toiminta on siirtynyt foorumille...

...http://thestorys.proboards45.com/. Eli The Storysin virallisten sivujen foorumi. Täältä voi vähintään kuukausittain lukea Steven omin käsin kirjoittamia lyhyitä kuulumisia.

http://stevebalsamofan.com/forum/. Epävirallisten fanisivujen foorumi. Huomattavasti vähemmän aktiivinen.

Ladattavia tiedostoja:

http://www.stevebalsamo.net/SB-downloads.htm. SB-netin VALTAVA tiedostosivusto Steven luvalla. Ääni- ja videotiedostoja, radioesiintymisiä. Soolouralta ja musikaaleista.

http://www.thestorys.co.uk/photos.htm. Kymmenittäin The Storys -videotiedostoja, joista useimmissa Steve keskeisessä roolissa. Jälleen luvalla.

http://www.thestorys.co.uk/music.htm. Kymmenittäin The Storys -äänitiedostoja, kuten yllä.

Netissä katseltavia/kuunneltavia tiedostoja:

http://www.stevebalsamo.com/ - osasto "media". Videoita ja äänitiedostoja soololevyltä, ajalta ennen soololevyä ja vähäsen jeesusajoiltakin.

http://web.mac.com/robreed1/iWeb/ChimpanA/Media.html. Pari ChimpanA:n videota.

http://www.myspace.com/chimpana. Neljä ChimpanA:n biisiä.

http://www.myspace.com/thestorys. Neljä The Storys -biisiä. (Kappaleet vaihtelevat, kun uusia julkaistaan.)

http://www.myspace.com/stevebalsamo. Neljä biisiä Steve Balsamon soololevyltä.

www.youtube.com. Kirjoita hakulaatikkoon "Steve Balsamo". Löytyy monta Gethsemanea, mutta myös muuta materiaalia musikaaleista (Belle Notre-Dame de Paris'sta, Immortal Poesta) ja Storys-juttuja.

http://www.reallyuseful.com/rug/shows/jesus/music/music.htm. Andrew Lloyd Webberin virallisilla sivuilla Steven ääni on 10 vuoden jälkeenkin kuultavissa Gethsemanessa ja What's the Buzzissa. Ei ole tainnut löytyä parempaa. (Pätkät ovat ärsyttävän lyhyitä, mutta silti.)

Aiheen vierestä:

Monenlaisiin Jesus Christ Superstar -tiedostoihin pääsee käsiksi osoitteesta http://www.sitesled.com/members/capricevision/jcs. Tällä hetkellä iso osa valtavasta Gethsemane-kokoelmasta tosin näkyy olevan tavoittamattomissa tilaongelmien vuoksi. (Turha niitä tosin on selatakaan: itse kuuntelin läpi lukuisia innostuttuani muutama vuosi sitten uudelleen koko jutusta ja halutessani akuutisti löytää Steven version. En ollut varma nimestä tai yksityiskohdista, joten kahlasin summassa tulkintoja läpi. Kun löysin oikean, tiesin löytäneeni! Muut eivät päässeet edes lähelle.)

Puh. Loppu!!!