Nyt laitan elokuvarästini järjestykseen. Saankohan kaikki tehtyä, jos yritän? Tämä tuli nähtyä viikkoja, ellei kuukausia sitten tekstitystöiden merkeissä.

Pisteeni: + + + ½ (movielens) (jos tämä olisi siellä), 7 (imdb)

Vanha romanttinen komedia vieraannnuttaa nyky-yleisöä juonensa lähtökohdilla, mutta toimii muuten ihan hyvin.

Mistä on kyse? Ohjaaja-aviomies ei tahdo palkata amerikkalaista näyttelijävaimoaan japanilaisen geishan rooliin. Seuraa juonittelua ja sekaannuksia.

Hyvää: Avioparin keskinäisten suhteiden monimutkaisuudessa oli jotain keskivertoelokuvaa sympaattisempaa, kenties jopa todentuntuista. Juonen rakenne oli periaatteessa nokkela, toimiva ja hauska...

Huonoa: ...harmi vain, että sen lähtökohta oli hieman vieras nykykatsojalle. Oli oletusarvoisesti osattava naureskella sille, että outo ohjaajamies muka haluaa aidon japanilaisen tytön geishaksi. Ihan kun amerikkalainen ei muka osaisi näytellä sellaista yhtä hyvin, heh heh heh. Tätä lähtökohtaa en ihan allekirjoittanut, vaan pidin aviomiehen pyrkimystä fiksuna, joten elokuva meni lähtökohtaisesti vähän ohi.

Lisäksi ihan loppu oli hyvin yhtäkkinen. Viime minuuteille asti kaikki tuntui etenevän saumattomasti ja langat solmiutuvan, mutta sitten aivan viimeisissä minuuteissa hötkyiltiin tuhottomasti ja jäi antiklimaattinen olo.  

Kannattiko katsoa? No, palkkatyönä kyllä. Noin muuten...aika yhdentekevää.