Mediatutkimuksen yleisökurssin tenttikirja. (Apua, lukulistani tuntuu vääristyvän, koska minulla on näitä kesätenttejä, enkä ehdi lukea fiktiota kuin illalla sängyssä. Normaalisti - vapaaehtoisesti - en lue melkein yhtään tietokirjoja. Olen nimenomaan kaunokirjallisuuden ystävä ja tuntija. Tiedoksenne vain.)

Melko selkeä, vahvan teoriapainotteinen tietokirja joukkoviestinnän yleisötutkimuksen kehityksestä 1900-luvulla.

Hyvää: Melko selkeä ja teoriakeskeinen teos. Tuntui enemmän amerikkalaiselta kuin brittikirjalta, vaikka kirjottaja onkin luennoitsija Liverpoolin yliopistosta. Olisiko syntyjään jenkki? Tai sitten mediatutkimus vain on amerikkahenkinen tieteenala. Amerikkalaisuus ilmenee kirjassa sekä hyvässä: selkeyttä, runsaasti esimerkkejä, rautalangasta vääntämistä, ei ainakaan jää mitään ymmärtämättä -

Huono: - että pahassa: väännetään rautalangasta silloinkin, kun ei tarvitsisi, jolloin lukijalle tulee sellainen olo, että hänen älykkyyttään kyseenalaistetaan vakavasti. Silti pitäisin amerikkalaisuutta enemmän hyvänä kuin huonona asiana, koska esimerkit tekevät lukemisesta kevyempää ja ainakin tulee ymmärrettyä asiat.

Kannattiko lukea: Ei välttämättä muuten kuin tenttiin. Jokamiehen tietoa on aika vähän, lähinnä esitellään yleisötutkimuksen tutkimustrendien ja teorioiden kehitystä 1900-luvun alkupuolelta tähän päivään.