Pyrkinen jälleen kertomaan asioita viikoittain, lähinnä siksi, että itsestäni on kiva myöhemmin nähdä, millaista tietyn ajankohdan elämä oikeasti oli päivästä päivään. (Tämän tiedän vanhojen päiväkirjojen lueskelusta.) Viikko on mukava, selkeä jakso, jossa yleensä ehtii tapahtua vain kohtuullinen määrä asioita.

Viime vuoden lopusta ko. prosessi jäi pois. Eipä siitä kai silti jäänyt mitään ihmeellistä kertomatta. Loma nyt muutenkin on niin lomailua, muodotonta aikaa.

Neljä kaupunkia viikossa - ennätyksen ainekset?

Viikko 1 oli viimeinen lomaviikko, ja minä otin siitä kaiken irti.

(1) Vietin uuden vuoden Helsingissä. Oltiin Terhoilla aattoilta, pelattiin Dalmutia ja katseltiin raketteja 8. kerroksen ikkunoista. Muuten oli tosi kiva ilta (ja ihan liikaa liian hyvää ruokaa), mutta kissa-allergiani uhkaa karata käsistä ja muuttua täydeksi astmaksi. Terhoilla kissoja on kaksi ja kahden allergialääkkeen voimin selvisin jotenkuten. Lääkkeiden välissä keuhkoihin tuli puristava, pistävä, polttava kipu, en voinut vetää syvään henkeä ja yskitti koko ajan.

Minä en voi ikinä hankkia kissaa, oikeesti, vaikka olen suuri kissaihminen :(

Pitkään olin elätellyt kuvitelmaa siitä, että kyllä sitten, jos on iso talo ja kissaa voi pitää ulkona ja olla päästämättä ikinä makuuhuoneeseen ja blaablaa... Mutta ei näillä oireilla. Ei vaan voi

Uudenvuodenpäivänä hengailtiin Mirrin ja Simon luona Herttoniemessä (ymmärrettävästi kissataloudessa yöpyminen ei ollut mahdollista, joten sinne päädyin aattoillan päätteeksi), ennen kuin illalla suuntasin bussilla takaisin Kotkaan. Saatiin Mirrin ja Suvin kanssa katsottua kaksi Buffyn 6. kaudesta puuttunutta jaksoa ja nyt on oikeesti enää vika kausi jäljellä! Se on vähän se.

(2) Kotkassa olin vielä ma-illasta to-aamuun. Siskot lähtivät jo ti. Tein vähän töitä ja keskiviikkona Minni kävi pelailemassa lautapelejä. Pelailu on aina hauskaa.

(3) Torstaina bussilla Tampereelle, missä ehdin viettää kaksi yötä, purkaa laukkuja, pestä koneellisen pyykkiä (ihasteltuani ensin uutta konetta, joka siis saapui pe!) ja lähinnä päivitellä tehtävien asioiden pitkää listaa.

(4) Lauantaiaamusta sunnuntai-iltapäivään olin TurussaHanna (+Sepe) oli kutsunut tyttöjä käsityöviikonloppuun + synttäriaterialle. Vuorokausi oli tosi kiva ja hyödyllinen: sain tehtyä kaavat kolmeen keskiaikamekkoon (keskiaikaseura harrastus, josta en ole tainnut täällä ikinä mainita ja tuskin tulen paljoa kirjoittelemaankaan, koska en pidä sitä ykkösharrastuksenani vaan enemmänkin satunnaisena, kivana kavereiden kanssa tehtävänä juttuna). Olin ollut ihan kriisissä, kun jouduin monena peräkkäisenä vuonna jättämään ulkomailla asumisen vuoksi keskiaikatapahtumat kokonaan väliin. Nyt kuitenkin sain puhtia ja motivaatiota oikeasti saattaa varustukseni ajan tasalle helmikuisia Sydäntalven juhlia varten. Lisäbonuksena tekee pitkästä aikaa mieli tehdä modernejakin käsitöitä, neuloa lapasia tai jotain...

Vaatetusalaa ammattikorkeassa opiskelleesta Hannasta on kaavoituksessa aivan korvaamaton apu. Lisäksi synttäriateria oli maittava ja appelsiinisuklaajuustokakku käsittämättömän hyvää ja täyteläistä. Sitä unohtamatta, että ehdin tavata monia kavereita enemmän rauhassa kuin pitkään aikaan (olisipa Inkerikin päässyt paikalle).

Ja siinä se. Kunnianhimoinen matkustusviikkoni, joka ei loppujen lopuksi koitunut niin raskaaksi kuin olin pelännyt. Nyt pysyn kyllä vähän aikaa Tampereella. Heh.