On hyvin kauan siitä, kun viimeksi kirjoitin viikkokuulumiset. Mitä kaikkea olen tehnyt? Yritän päästä edes alkuun...

(1) Kävin Lontoossa. En ole tainnut kirjoittaa siitä paljoa. Hämmästyttävintä oli, miten arkipäiväiseltä Britannia edelleen tuntui. En mieltänyt olevani ulkomailla. Kaikki oli tuttua tuotteita ja liikennemerkkejä myöten. Englanniksi asioimisen odotinkin olevan samantekevää: Glasgowssa opin vaihtamaan kieltä edestakaisin vaikka kolmesti kesken lauseen. Olin kuitenkin kuvitellut, että puolentoista vuoden jälkeen jotain eksotiikkaa olisi tuntunut. Ei. Kuin olisi Helsingissä ollut.

Matka oli kuitenkin kiva, ja haluan pian takaisin Lontooseen. Mieluiten joulun alla. Covent Gardenin joulutunnelma oli ihanin ikinä kokemani. Siellä oli jouluvaloja, hässäkkää ja konsertteja. Ihmiset hymyilivät ja nojailivat kiireettöminä kaiteeseen esityksiä katsellen. Alla paras netistä löytämäni välähdys aiheesta. Ei siitä oikein mielikuvaa saa.

305202.jpg

(2) Näin julkkiksia. Tämäkin oli Lontoossa. Satuimme kävelemään Leicester Squarella (jonka elokuvateattereissa useimpien elokuvien Euroopan ensi-illat pidetään). Huomasimme, että Odeonin eteen pystytettiin aitoja, kannettiin tekokuusia ja suihkutettiin lunta. Päättelimme, että kyseessä oli The Holiday. Koska toimintaan oli tunteja aikaa, menimme pois. Illalla kuljimme eri teitä, minä sain shoppailut valmiiksi ja päätin kävellä uudelleen Leicester Squaren kautta ja katsoa, tapahtuuko mitään. Siltä näytti. Oli valonheittimiä ja yleisöä. Pysähdyin satunnaiseen kohtaan aitaa kohtuullisen ihmismäärän taakse (max. 2 metriä kaiteesta) - ja kas, sieltähän alkoi tulla limusiineja! Kuin ihmeen kaupalla olin sattunut asettumaan täsmälleen siihen kohtaan, johon tähdet ensimmäiseksi astuivat tervehtimään faneja autosta noustuaan. Hurjaa. Ensin tuli pari pienempää nimeä, mutta seisoin paikalla vain vajaat puoli tuntia ja sinä aikana näin Jude Law'n , Cameron Diazin, Kate Winsletin ja Rufus Sewellin.

Judelle huudettiin ehdottomasti eniten. Kun hän nousi autosta, mies vieressäni mutisi, että nyt kaikki muijat sekoavat. Niin tapahtui. Itse en kirkunut, mutta ympärilläni hyvin moni teki niin. Oli se elävänä miltei käden ulottuvilla aika uskomaton. Cameron oli myös suosittu. Minusta hän näytti hyvin laihalta ja melko kuluneelta. Kate Winslet näytti paljon sopusuhtaisemmalta ja kauniimmalta, mutta hänelle huudettiin vähemmän.

Kaikista magneettisin oli Rufus Sewell. Näytti paremmalta ja säteili kiehtovammin kuin Jude. Nimi ei ehkä ole kovin  tuttu...esiintynyt huomattavan monessa historiallisessa draamassa. Hän on kiinnittänyt huomioni kasvoillaan niissäkin, mutta näytti elävänä pysäyttävämmältä. Yllätys.

Eihän julkkisten näkeminen kai niin ihmeellistä ole. Ihmisiä nekin ovat. Silti oloni muodostui epätodelliseksi. Harhailin pois aukiolta kestohymy kasvoillani - muiden samalla tavalla hymyilevien joukossa.

Kuulumiset jatkuvat myöhemmin.