Eli kahden paikan nainen ja uusimman South Park -kauden loppu.

Tänään sekalaisia asioita. Olen hyvin uupunut. Sitä tämä kahden työpaikan ja jonkinlaisen sosiaalisen elämän pyörittäminen yliopiston ohessa teettää.

Kyllä, sanoin "kahden". Sain eilen kuulla, että jälkimmäinen, puun takaa ilmestynyt kansainvälinen tekstitysfirma haluaa minut töihin! Se oli mukava uutinen. Nyt en niin välitä ensimmäisen, jo neljännelle viikolle venyneen harkintaprosessin tuloksista.

Olen käynnistellyt paperisotaa. Kaikkia kaavakkeita sitä pitääkin alussa täytellä, skannata, leimata, lähettää. Tämä entisten kiireiden päälle...huoh. No, kai selviän hengissä. Hieman tuntuu siltä, että joululoma menee koneen ääressä. Rahaa ja työkokemusta kuitenkin kertyy. Onneksi näitä töitä voi tehdä myös vanhempien luota. Ja kai nämäkin puljut sentään joulunpyhät ovat kiinni.

Mitä muuta? Oli minulla muutakin. Varmasti oli. No, ehkä sittenkin jaksan tv-kirjoituksen, osa 2:

Jenkkilässä South Park on taas jaksoa vaille valmis. Sitä nimittäin tulee vain seitsemän viikon putkissa kahdesti vuodessa. Tuotantotahti on niin intensiivinen, että muuten tekijät palaisivat loppuun. Jaksoa aletaan tehdä nollapisteestä aina torstaisin, töitä painetaan vapaapäiviä tuntematta tiistain ja keskiviikon väliseen yöhön asti, ja jakso tulee ulos keskiviikkoiltana. Keskiviikko jää vapaaksi, ja torstaina palataan aloittamaan sama rumba alusta. Tästä johtuu sarjan vertaansa vailla oleva ajankohtaisuus.

Olen ollut melko pettynyt uusimpaan kauden puolikkaseen (kymppikauden jälkimmäiseen). Loistojaksoja ei ole ollut. Kaksiosainen Go, God, Go! kylläkin käsitteli erittäin oivaltavaa teemaa: tulevaisuutta, jossa uskontoja ei enää ole, mutta ateistit taistelevat verisesti keskenään siitä, kenen ateismi on oikeinta. Ikävä kyllä jakso jäi hienosta ideasta huolimatta jotenkin ontoksi. Eikä kauden viimeinen ohjelma edes ole joulujakso! Grrh. Kaksi vuotta peräkkäin se on jäänyt puuttumaan. Voi surkeutta. No, ehkä se on muuten hyvä jakso. Tänä yönä se tulee.

Suomessa (Nelonen to klo 23.30) tuleva South Parkin seiskakausi sen sijaan on aivan kulta-aikaa. Suosittelen edelleen. Ensi viikon torstaina tulee aivan kuolematon puolituntinen: Cartman perustaa kristillisen bändin. Kieriskelin naurusta, kun ekaa kertaa näin. (Eikä tälläkään viikolla tuleva huono ole. Se kommentoi Queer Eye for the Straight Guy (Suom. Sillä silmällä) -villitystä.)