Mitä viime viikolla tapahtui? Kävin kampaajalla ja viiden euron leffassa, mutta lisäksi:

Uusi, urheilullinen elämä; italiaa; kääntämistä; muuta.

(1) Hankittiin Marjukan kanssa 2 kuukauden pakettitarjouksena jumppakortti yhdelle keskustan kuntosalille. Viime ma käytiin ekassa jumpassa. Kyllä tunsikin, ettei ollut pitkään aikaan tehnyt mitään - tuli lihakset ihan kunnolla kipeiksi, eikä vain yhdeksi päiväksi, vaan vielä seuraavaksikin (=2 vrk jumpan jälkeen). Uudestaan ei olla vielä ehditty, mutta torstaina mennään. Ja voisi ehkä viikonloppunakin toisen kerran, koska Marjukkakin on tällä kertaa Tampereella. Jos ei tällä kertaa seuraa kahden päivän kolotusta.

(2) Kävin pitkästä aikaa italialaisen tuuttoroitavani Danielin kanssa lounaalla. Mukana oli myös kaksi muuta italialaista ja puhuimme italiaa koko ajan. Osaan kyllä tosi hyvin! Ne pojat eivät ollenkaan päässeet yli siitä, miten hyvin puhunkin - kuulema paremmin kuin he englantia, mutta he olivatkin jotain taloustieteiden opiskelijoita.

No, en väitä, että puhuisin täydellisesti, ja esimerkiksi ...italiaksi congiuntivo, eglanniksi subjunctive, onko se suomeksi konjunktiivi vai subjunktiivi? ..., jota pitäisi käyttää jossittelulauseissa (tieteellisiä termejä käyttääksemme), on aina aivan hakusessa. Mutta kyllä olen itsekin hyvin tyytyväinen siihen, miten sujuvasti osaan ilmaista itseäni useimmista aiheista. Useimmat perustason kielioppiosasetkin loksahtavat kohdalleen niin automaattisesti, että saatan vasta jälkeenpäin huomata, että kas, tuokin tuli taivutettua oikein tuossa sivussa. Jos pojat minut unohtaen nopeuttivat puhettaan ja alkoivat puhua slangilla jostain satunnaisesta aiheesta, saatoin kyllä tipahtaa kelkasta. Mutta haloo, niin tipahdin Glasgowssakin varmaan ekat kolme kuukautta! Eli periaatteessa oikein hyvä suoritus. Hyvä minä.

Myös italian tekstin ymmärtämisen kurssi on jatkunut erinomaisen hyödyllisenä ja palkitsevana. Tekstit tuntuvat vieläpä vaikeutuvan koko ajan, joten kuukauden päästä ne voivat minullekin olla jo oikeasti haastavia, kun pitäisi joka sana osata kääntää. Onpa tosi kiva, että päätin ottaa ko. kurssin.

(3) Noin muuten yliopisto on mennyt ihan kivasti. Käännettiin su-en -tunnille Rosa Liksomia noin kevyeksi lämmittelyksi. Siitähän on sitten hyvä lähteä vaikeuttamaan... (Sävyni on ironinen. Oletteko lukeneet Liksomia puhekielisyyksineen, kulttuurisidonnaisuuksineen ja alatyylisyyksineen?) No, toisaalta ihan kiva, että on haastetta.

(4) Viikonloppu rauhallinen. La olin päivän Inkerillä teellä ja pelailemassa (aina mukavaa), muuten lähinnä kotosalla. Marjukka oli Kotkassa. En ole vieläkään maalannut seiniä! Aargh.

(5) Lisäksi tein yhden isohkon jutun, josta en blogita. Jos tunnet minut ja kuulut niihin muutamaan ihmiseen, jotka saattavat tietää, mistä on kyse, ja sinulle tuli juuri mieleen jotain, arvasit luultavasti oikein.