...nimittäin niin hyvin, etten päässyt ruotsin ryhmään. Ei kai sille mitään voi, jos siellä on niin loppumetreillä olevia opiskelijoita, ettei paria kurssia vajaa kandi mahdu. Olin kyllä jonotuslistalla heti ... oisko ollut neljäntenä, mutta eihän se sitten riittänyt, kun vain yksi valittu jätti tulematta. Tämä tarkoittaa sitä, että saan kandin paperit ulos aikaisintaan keväällä joulun sijaan.

No, en ole mitenkään raivona. Eihän sille mitään voi. Yksi lisäryhmä järjestettiin, mutta se oli perjantaiaamuisin niin pahaan aikaan, etten ilmoittautunut (aika loppui jo kuudes päivä). Siihen olisin voinut jo päästäkin, kun kuitenkin olin noin kärjessä. (Vaikka siihen tietysti ilmoittautuikin kaikkien kuuden kurssin jonottajia, veikkaan, että olisin silti voinut.) Nyt mietityttää, että olisko sittenkin pitänyt. Se ei ollut pakollisen kurssin päällä, ainoastaan hyvin kiinnostavan, jota olisi pitänyt sitten odottaa ensi syksyyn. Nyt joudun kuitenkin odottamaan tutkintoa kevääseen. Kumpi loppujen lopuksi oli tärkeämpää? No, sillä hetkellä pidin todennäköisempänä, että kuitenkin mahtuisin ryhmään, joten valitsin näin. Turha jossitella.

Nyt harkitsen, pitäiskö opiskella ruotsia omillani ja mennä joulun alla olevaan kirjallisesta osuudesta vapauttavaan kokeeseen. En ole varma, onko mitään mahdollisuuksia päästä siitä läpi (uskokaa tai älkää, luottamuksellani omiin kykyihini kielten ihmelapsena on rajat), mutta voishan sitä yrittää. Olisi puolet urakasta sitten tehty, keväällä vain suullinen kurssi (jota ei meidän yliopistossa voi kokeella korvata, enkä sitä sentään yrittäisi, vaikka voisikin).

Lisäksi: eilen Formuloissa Schumacher ilmoitti lopettavansa tähän kauteen. Olihan sitä odotettu, mutta tuntui haikealta. Schumacher on sellainen hyväntahtoinen kuningas ja minä oikeasti tykkään hänestä. Kimi ajaa sitten ensi kaudella Ferraria ja Kovalainen Renault'ta. Kahden suomalaisen maailmanmestaruustaistelu?!? Se on oikeasti mahdollinen, koska talleihin jäävät Massa ja Fisichella ovat selkeästi kakkoskuskeja, ja Suomen pojat on palkattu ykkösiksi. Taistossa lisäksi tietty Alonso McLarenilla. Tulee olemaan käsittämättömän outoa olla automaattisesti tarkkailematta ja kannattamatta harmaita autoja!!!