Pisteeni: + + + + (movielens), 8 (imdb). (Arvioin sitä, miten paljon nautin katsomisesta, enkä sitä, miten hyvä elokuva oli teorian tasolla. Toisin sanoen: Jude-korotus.)

Elokuvana melko keskinkertainen elämys, mutta jos Jude Law on mieleesi, tämä on taivas.

Hyvää: Ilmiselvää: Jude Law. Hänen ihmeellinen kauneutensa saa maan horjumaan. Lisäksi hän on taitava näyttelijä ja kantaa pääroolin helposti. Muista näyttelijöistä varsinkin Susan Sarandonin säteily teki vaikutuksen. (Ei äitiäni vanhempi nainen voi näyttää noin hyvältä!) Teemojen puolella...no, elokuva voisi alleviivata viestejään vähemmän, mutta tällaisen ikisinkun se jopa oikeasti sai miettimään asioita. (What is it all about? Jos ei hanki kumppania ja lapsia, onko missään mitään järkeä?) Pidin myös siitä, että päähenkilö puhui tunnustuksellisesti suoraan katsojalle...

Huonoa: ...mutta siitä en pitänyt, että suoran puhumisen rinnalle tuli vielä Alfien kaikkitietävä kertojanääni. Syntyi välitön ristiriita: suora puhuminen saa katsojan tuntemaan olevansa Alfien kanssa kohtauksissa, mutta jos Alfie samaan aikaan puhuu meille jostain toisesta ajasta ja paikasta, katsoja ei voikaan elää kohtauksia hänen kanssaan, koska ne ovat Alfielle jo menneisyyttä, jota katsellaan kaikkitietävyyden tasolta. Muuta konkreettisesti huonoa, jota voi osoittaa sormella, oli vähän. Jotkut vuorosanat olivat noloja ja joidenkin kohtausten sisäistä logiikkaa en ihan allekirjottanut (en viitsi mennä nyt juonen yksityiskohtiin). Lähinnä kokonaisuus oli käsikirjoituksen, kuvauksen jne. tasolla keskitasoa ja yllätyksetön, huonoksi en haukkuisi.

Kannattiko katsoa: Vastaus on itsestään selvä, koska mitä vain, missä on Jude Law, kannattaa katsoa. Hän yksin riittää sisällöksi. Voi katsoa kerran toisena jälkeen, eikä voi pettyä. Mikäli Jude ei ole mieleesi, tämä lienee keskinkertainen elokuva, joka kannattaa katsoa paremman puutteessa.