Tällä kertaa ajoissa liikkeellä!

Koulua - Eini - Töitä? - Formuloita (taas, pahoittelen...)

Tällä viikolla olen:

(1) Palauttanut kahdelle eri käännöskurssille käännökset, jotka olisin voinut tehdä sata kertaa paremmin, jos olisin jaksanut ja aloittanut aloissa. Jos niistä tulee huonoa palautetta, ehkä seuraavalla kerralla jaksan motivoitua tekemään kunnolla.

(2) Hengannut Einin kanssa, joka tuli Tampereelle oikeastaan Marjukan tupaantuliaisia varten, mutta sinne tuli niin paljon teinityttöjä, ettemme juuri viihtyneet vaan katsoimme keskenämme monta elokuvaa (Eini on ainoa tuntemani ihminen, joka on oikeasti yhtä kiinnostunut elokuvista ja mediasta kuin minä...suvussa se kai kulkee), kävimme ulkona syömässä ja sellaista kaikkea.

(3) Hakenut ja kenties saamassa lisää töitä. Noita entisiä ei ole riittänyt niin paljon kuin haluaisin tehdä. Mutta tästä lisää sitten joskus, jos siitä jotain tulee.

(4) Katsonut formuloita. Voi itkujen itku! Kävi huonosti. Olen sanomattoman pahoillani Michael Schumacherin puolesta. Ferrarit eivät koskaan hajoa. Eikö auto siis olisi voinut kestää nämä kaksi jäljellä ollutta kilpailua, uran viimeiset? Schumacher olisi sen ansainnut. Nyt Alonso voittaa mestaruuden, ellei vuorostaan keskeytä viimeistä kilpailua (tai siis jää pisteittä, mikä on lähes mahdotonta ilman keskeytystä), ja lisäksi Schumacherin pitäisi vielä ajaa voittoon. Eihän se täysin mahdotonta ole, mutta epätodennäköistä. Kommentaattorit sovittelivat jo voittajan seppelettä Alonson päähän.

Schumacherin käytös moottoririkon jälkeen oli esimerkillistä ja sai minut pitämään hänestä vielä enemmän. Toivottavasti Kimi Räikkönen oppii häneltä tulevina vuosina asian tai tuhat. Vaikka harmittaisi kuinka (enkä osaa edes kuvitella, miten paljon tämä harmitti!), ei ammattilainen painele myrskyn merkkinä fanien ja kameroiden ohi ottamaan aurinkoa huvijahdille. Hän hymyilee surumielisesti, vilkuttaa, pysähtyy juttelemaan. Hän menee varikolle ja kiertää puhumassa jokaiselle tiimiläiselle henkilökohtaisesti. Selvittää asiat.

Olisin niin toivonut Schumacherin saavan voittaa tämän viimeisen mestaruutensa. Hän on ollut ihastuttava, arvokas, alamaisiinsa lempeän kärsivällisesti suhtautuva kuningas. Hän on kantanut kruununsa kunnialla. Ilman häntä ensi vuodesta tulee aivan hämmentävän erilainen, ja luulen, että kuningasta ehtii tulla monta kertaa ikävä. Nyyh.

Ainakin hänen olisi paras voittaa viimeinen kilpailu kahden viikon päästä. Jos mestaruutta ei tule, voitto uran viimeisessä kilpailussa ei ole liikaa vaadittu ja sillä selvä! Jos siinäkin menee jotain pieleen, hypin seinille.