Yle ykkösen lauantai-illoissa klo 23:05 alkoi BBC:n laatusarja: modernisoituja versioita Canterburyn tarinoista. Katsoin ensimmäisen meillä näytetyn jakson, joka tosin BBC:n järjestyksessä oli kolmas (outoa).

Näistä moderniin Britanniaan sijoitetuista Canterburyn tarinoiden versioinneista ainakin ensimmäinen oli täydellinen.

Hyvää: Kaikki. Näyttelijöiden suorituksista yhdessäkään en olisi muuttanut mitään. (Erikseen on mainittava Chiwetel Ejiofor, sillä olen pannut hänet viime aikoina merkille monessa jutussa. Hän on aina tehnyt absoluuttisen täydellistä työtä. Erittäin vakuuttavaa. Olen pannut tuon vaikean nimen korvani taakse.) Sarjan käsikirjoituksessa en kai myöskään olisi muuttanut mitään, mutta en osaa kunnolla arvioida tätä aluetta, koska en tunne alkuperäisten Canterburyn tarinoiden yksityiskohtia, enkä siis tiedä, mitä kaikkea on muutettu ja ovatko muutokset olleet perusteltuja. Historialliset versiot tarinoista olisivat saaneet huomioni yhtä lailla, mutta modernisointi on erittäin kiinnostava lähestymistapa, kun se on tehty hyvin, joten sekin on tavallaan plussaa. Todettava se on kerta toisensa jälkeen: BBC:n draamojen laatu on jotakin aivan käsittämätöntä.

Huonoa: Omassa sivistyksessäni on huonoa se, etten tuntenut tarinaa ennalta. Olisi nimittäin ollut erittäin kiinnostavaa verrata modernisointia alkuperäiseen. Itse sarjassa on huonoa - ei mikään? Vaikea uskoa, mutta minä en kerta kaikkiaan keksi mitään parannettavaa. En keksi, en, joten uskottava on.

Kannattaako katsoa: Mielestäni aivan ehdottomasti. Aion katsoa kaikki kuusi tarinaa, ellei ihmeitä tapahdu. Perustana kirjallisuuden klassikko, BBC:n mahtava toteutus, mielenkiintoiset modernisoinnit...mikään ei ole vähemmän kuin täydellistä, joten miksi ihmeessä jättää katsomatta?