Väliin yksi leffa-arvostelu. Katsoin tämän elokuvissa jo ennen joululomaa.

Pisteeni: + + + ½ (movielens), 7 (imdb) --> perusleffa, johon bonusta paikoitellen hyvästä kässäristä ja ammattitaitoisesta toteutuksesta.

Odotin hienosti kirjoitettua, laadukkaasti toteutettua kaikkien aikojen parasta Bond-leffaa, jossa olisi (kaikkien kehuma) ihana uusi Bond. Sain vaihtelevan tasoisesti kirjoitetun, laadukkaasti toteutetun kaikkien aikojen epäbondmaisimman Bond-leffan, jonka uudesta Bondista en pitänyt.

341637.jpg

Mistä on kyse? Tarvitseeko kysyä? James Bond miehistelee ja pelaa korttia.

Hyvää: Mads Mikkelsen oli tosi makea pahis!!! Ihana. Hänestä ei pahaa sanaa. Muutenkin näyttelijäsuoritukset olivat hyvää tasoa. Kässärillä oli huomattavasti keskitasoa paremmat hetkensä, vaikka välillä mentiin myös rimaa hipoen (sokeria!). Tämänkertainen Bond-biisi on vanhanaikainen ja miellyttävä. Kaiken kaikkiaan tämä oli toki laatuleffa, joka ei saanut minulta mitään pohjapisteitä, vaikka nyt seuraakin runsaasti valitusta sekalaisista asioista.  

Huonoa: Tuota... Minulla on ikävä Pierce Brosnania. En hyppää Daniel Craigin fanijunaan. Ja tarvitseeko Bondista tehdä samanlaista kuin tuhannesta muusta toimintaelokuvasta? Toki syvät tunteet, hikoilu ja realismi ovat kunnioitettavia arvoja (olipa oudosti sanottu) - mutta niitä on jo sadassa leffassa. Minä pidän (pidin?) James Bondista, koska se on kevyt, kiva paketti, arjen yläpuolella, kuin satua. Ei tartte myötäelää sydänverellään mukana. Katsoo vain räjähdyksiä, seksikkäitä miehiä ja kauniita tyttöjä. Sitä Bondin pitää olla, koska muita sellaisia ei ole. Tällaisia rujoja toimintaelokuvia sen sijaan on jo riittävästi.

Arvioni olisi kenties paljonkin positiivisempi, jos Craig, Daniel Craig olisi saanut sukat pyörimään jaloissani. Monelle näin tuntuu käyneen. Minä en moiti Danielin näyttelijänlahjoja, mutta ulkoisesti hän jättää minut harvinaisen kylmäksi. Liian ...sori, onpa tylyä... ruma naama, jota pahentavat eksessiviset lihakset. Daniel kuulemma kasvatti kymmenisen kiloa lihasmassaa roolia varten. Siinä oli kaksitoista kiloa liikaa. Jack Blackin pullavartalokin on silmissäni seksikkäämpi.

Mitä voin sanoa. Mä tykkään epämiehekkäistä miehistä. Pierce oli ihana Bond. Samoin Timothy Dalton. Makuja on monia.

Eikä Eva Greenkään ollut yhtään nätti Bond-tyttö. Muuten kai ihan tarpeeksi hyvä. Minulla ja roolittajilla on erilaiset kauneuskäsitykset. (Ai mitä? Ettäkö he voisivat tehdä valintojaan muidenkin arvojen, kuten näyttelijänlahjojen, perusteella? Puhut hepreaa, emmätajuu...;)

Kannattiko katsoa? No kai, koska muuten haluaisin vieläkin nähdä tämän. Mielipidettä uudesta Bondista ei voi muodostaa näkemättä uutta Bondia. Jälkiviisaana voisin yhtä hyvin jättää katsomattakin.